Seminte de iarba si gazon

Dacă ești în căutarea unui gazon cu aspect premium, extrem de des, cu foliaj fin și rezistent la trafic, care își păstrează culoarea verde mediu-închis pe tot parcursul anului - vezi si in ofertele noastre de seminte

Întrebări frecvente despre fertilizarea ierbii noi
Puteți suprafertiliza iarba nouă?
Puteți deteriora sau chiar ucide puieții noi de iarbă dacă fertilizați în exces. Așadar, înainte de a face totul cu îngrășământul, respectați rata de utilizare sugerată de producător - nu mai mult decât este necesar.
Cât îngrășământ pun pe iarba nouă?
Când așezați gazon sau plantați semințe noi, aplicați 3 kg pentru fiecare 100 m2. De obicei, este o idee bună să adăugați cantități egale de azot și fosfor pentru proiectele de însămânțare. Însă, dacă sunteți gata, doriți să includeți puțin mai mult fosfor.
Care este cel mai bun moment al anului pentru a fertiliza iarba nouă?
Iarba nouă are nevoie de un aport de îngrășământ de pornire chiar înainte sau la scurt timp după plantare, așa că când să aplicați îngrășământul de pornire este determinat de tipul de iarbă pe care îl plantați.

Toamna este momentul pentru ierburile si plante de sezon rece, cum ar fi iarba albastra sau festuca, în timp ce ierburile de sezon cald, ar trebui să fie plantate la sfârșitul primăverii sau începutul verii.
Cât de des ar trebui să fertilizez iarba nouă?
Odată ce ați adăugat îngrășământ de pornire în sol înainte de plantare, așteptați cel puțin șase săptămâni înainte de a mai aplica orice îngrășământ. Acest lucru oferă noii tale ierburi timp suficient pentru a se instala și pentru a construi o bază solidă pentru creștere. Dacă solul nu este în cea mai bună formă, optați pentru compost sau compost pe bază de gunoi de grajd în loc de substanțe chimice.